My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Saturday, January 31, 2015

#Misi12HariMencariCinta - Day 7 (24 September 2014)


Assalamualaikum....

Lama sungguh nak hapdate next day kan???? Jenuh nak recall balik...hehe. Tapi don't worry, Korea punya pasal... lepas setahun pun segar dalam ingatan. Yer ke?? Hehe.. Ye lah sebab kalau bersembang dengan orang tak sebut yang lain dah, asyik sebut yang ni jer lah (kompem dalam hati ada yang menyampah)... Haha. Menyampah ke??? Ada aku kisah...Bak kata Che' Ta, "biaq pi la depa nak kata apa. Mulut orang bukan boleh tutup" hehehe.. Ok, enough membebel. Jom down memory lane hari ke-7 di Seoul.

Hari ni mau pergi mana???? Mana lagi... kalau 1st time datang Korea wajiblah ke sini. Ke mana?? Cer teka...cer teka!!! Betul!!!! Nami Island !!!!!!!!! Gambar kat atas tu dah bagitahu kan...^_^ 
Tempat yang bertanggungjawab memperkenalkan keindahan, kecantikan, keanggunan , kebeautifullan Korea kepada dunia.. Pendek kata semua yang lawa-lawa lah.. Setuju tak??? Mestilah setuju kan. Kalau tak takderlah korang dok nganga depan tv time-time maghrib tu tengok winter sonata...krikk krikkk.

Wednesday, January 28, 2015

Give Away Pertama Blog Cinta Itu Indah

 Give Away Pertama Blog Cinta Itu Indah
Klik banner untuk join
Hadia GA ni sangat cantik!!!!!
Jomlah ramai-ramai joinnnnnnnnnnnnnnn =)

Tuesday, January 27, 2015

Petua-petua Mudah Untuk Diamalkan =)

Assalamualaikum semua..... harapnya memasing sihat la yer..
Pejam celik pejam celik dah nak habis sebulan dalam tahun 2015 ni. Cepa sungguh masa berlalu... Semoga kita semua tak mensia-siakan masa yang ada.

Ok, nk share petua-petua mudah yang boleh diamalkan... Actually ni adalah forwarded message kat whatsapp..hehe... Tak delah tua benauuu aku nak create petua ni ha!!! wink wink *_*
Tanpa berlengah lagi, jom tengok apakah petua-petua itu..!!

==> Semut benci timun, letakkan kulit timun berdekatan dengan lubang atau sarang semut atau di mana terdapat banyak semut (aku pun belum try petua ni, ada orang bagi petua baca doa Nabi Sulaiman tapi lupa ada doa dia...huhu).

Sunday, January 25, 2015

Kebaikan mengamalkan SEKS setiap hari...!!!!!

Assalamualaikum....

Mesti pakat terkejut tengok tajuk ni kan. Masing-masing mesti berfikir "biar betul budak ni!!! Berani tulis benda-benda macam ni!!!" or ada yang laju jer klik nak baca tentang apa yang bestnya....Hehehe...
Ha!!! tak payah nak pura-pura naif la sebab aku pun mula-mula terkejut tengok tajuk ni kat blog www.mariafirdz.com tapi tangan tu gatal juga nak klik baca kan... wink wink ^_^

So... apa kebaikan mengamalkan SEKS setiap hari???? Nak tahu?? Nak tahu?? Nak tahu??? Hahaha.. rasa nak pelempang tak?? Hehe... Ok... kebaikannya adalah seperti berikut....

Jalan-Jalan Cari Makan Part 3

Assalamualaikum....

Hari terakhir jalan-jalan cari makan.. or maybe actually more to A'tiah's wishlist..hehe... Sebab sebagai tetamu yang diraikan, A'tiah is the priority di sini, nak pergi mana, nak buat apa, nak makan apa??? Ha.. begitulah ceriteranya. So, today's wishlist nak makan western food. Masalahnya aku ni bukan lah rajin sangat jalan-jalan cari makan kat KL ni. So, memang tak tahu lah mana tempat yang ada western food yang sedap. Makanya... mulalah search segala jenis blog makanan yang ada. Tapi kebanyakan buka waktu malam. Then A'tiah kata dia ada tengok iklan tentang kedai makanan western nama Wadi Hana. Ok... jom check Wadi Hana. Tanya pakcik G. Location kat Bangi, ok tak jauh. Tapi ada Wadi Hana Steakhouse and Wadi Hana Kitchen. Kalau nak yang full western kena pergi Wadi Hana Steakhouse lah sebab Wadi Hana Kitchen serve macam-macam jenis makanan. Ada makanan Arab, makanan Jepun, makanan western juga tapi tak banyak macam Wadi Hana Steakhouse. And today also is the last day A'tiah in KL..sobsss sobssss. Dah nak balik...huhu.. Berjimba-jimba bersama bestfriends memang tak puas kan.

Saturday, January 24, 2015

Jalan-jalan Cari Makan Part 2

Assalamualaikum...

Sambungan entry semalam.. memang makan sungguh la kami ni..hehe

Semangat bangun awal-awal pagi ni, kalah time nak pi kerja. Tapi bagi housemate yang nak pergi kerja mandi dulu lah, kang ada pula kena sinaran laser ultraman..hehe.. sibuk orang nak pergi kerja!!!

Ok, semalam dah bincang kononya nak masuk Singapore. Saja tak dak arah. Tapi bila bangun pagi ni Una and A'tiah cakap tak payahla.. Penat nanti sebab nak balik hari kan. Lagi pula Una kata macam ada memo baru kaki dan tangan gomen kalau nak ke oversea wajib apply dulu, kalau tak pakcik kastam tahan.. Huhu... Baiklah best friends.. tak jadi ke Singapore. So destinasi terkejut tergempaq ialah Melaka. Elok sangatlah tu sebab aku sendiri pun tak pernah jalan-jalan kat Melaka..hehe...

Thursday, January 22, 2015

Jalan-jalan Cari Makan Part 1

Assalamualaikum....

Ini kisah masa cuti new year hari tu. Cuti ni merupakan cuti-cuti untuk jalan-jalan cari oppa makan (deng!!! azam carried forward setiap tahun nak kurangkan berat badan...huahuahua!!!). Memang sengaja ambil cuti hari Jumaat sebab nak cuti panjang. Plan asal nak ke Bukit Tinggi, Pahang. Konon nak jalan-jalan kat sana sambil ber photo shoot lah.. Ala-ala kat oversea (jelus tengok my kakak pergi travel ka Europe)... T_T. Ok, insya allah one day akan sampai juga ke Europe. And sepatutnya juga jalan-jalan cari makan makan ni plan untuk 4 orang, aku, chik ah, una and a'tiah tapi at the end chik ah tak dapat join atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. Maka tinggal kami bertiga jerlah...huhu

Pagi new year Atiah sampai dari Kedah, naik bus turun kat Terminal Bersepadu Selatan. Mujur sekarang dah senang sebab bus dari utara pun dah masuk TBS ni. Kalau tak either kena naik/turun kat Jalan Duta or Pudu Sentral. Lepas ambil A'tiah, singgah kedai mamak beli roti canai and roti telur. Balik rumah breakfast sambil tunggu Una sampai dari Shah Alam (macam jauh benar kan..hihi). Pukul 2.00 baru Una sampai (tidur dulu ler tunggu)..Then, tengah hari lokasi pertama jalan-jalan cari makan ialah kedai ayam goreng Kyochon kat One Utama.. Dah lama nak ke sana tapi belum berkesempatan. Una and aku sebagai peminat Suju haruslah ke sana kan. T_T
Tapi sekarang dutanya Lee Minho... no more suju. So penuh dengan gambar Lee Minho jerlah. sobsss sobsss =(

Wednesday, January 21, 2015

Selamat Pengantin Baru Aten :-)

Assalamualaikum semua...
안녕하세요 cewahhh....mentang-mentang dah belajar bahasa korea bolehla eksyen dengan korang kan...haha.

Well, entry ni actually dah lapuk pun tapi baru nak up.. Kenduri dah selamat selesai dengan jayanya 28 December ari tu, tapi oklah belum sampai sebulan kan..hehe.

Aten ni actually my ex-colleague. Majlis dia diadakan kat dewan Risda, Jalan Ampang. Mulanya ingatkan kat Ampang yang menghala ke Gombak tu, rupa-rupanya Ampang KL, dekat dengan Ampang Park tu. Selamat lah dari meredah jem MRR2. So, pukul 10.30 dah keluar ke rumah Kak Nurul kat Cheras sebab plan nak pergi sama-sama. Yang bestnya hadiah belum beli lagi...hewhew. So pagi tu lah baru tergedik-gedik nak p cari. Nasib baik rumah Kak Nurul dekat dengan Aeon Big Cheras, so apa lagi... masuk situ lah jawabnya. Mujur dah plan nak beli apa, so terus jerlah pergi ke seksyen yang spatutnya ka. Beli apa??? Beli periuk yang ada penutup kaca tu and frying pan satu. Pastu beli paper beg yang besar terus sumbat jer dua benda tu dalam tu. Tak payah balut, senang...haha.. Tak senonoh kau!!! Pastu beli kad satu untuk wishing wishing. Tapi lupa nak beli selotape nak lekat kad tu, sudahnya idea bernas Kak Nurul, kami guna safety pin lekat kad tu kat paper beg tu.. Haha.. memang superb la. Tak tau la apa orang kata bila diaorang tengok hadiah kitaorang tu, nampak sangat last minute nye kan...lol

Sunday, January 18, 2015

Apabila cik Merah berasap

Assalamualaikum..

Ha... cerita tentang cik Merah lagi... last 2 weeks rabu petang masa balik kerja kesahnya. Hari tu konon nak sampai rumah awal la, so malas nak stay lama-lama kat opis nun. Maka tepat jam 6.00 petang dah belah. Tapi hari tu hujan, walaupun renyai-renyai tapi faham-faham jelah KL ni kan.. dia punya jem alahai....... jalan kaki pun dah boleh sampai..huhu... Macam biasa, sambil driving layan lagu-lagu kat radio. Tetiba nampak asap dari depan bonet kereta. Tak delah tebal sangat, nipis je asap tu ala-ala macam asap ubat nyamuk. Mula-mula buat tak kesah sebab ingat asap ekzos motor kat depan tu. Tapi  lepas motor tu jalan asap ada lagi. Ok... dah mula panik. Tapi still think positive, mungkin sebab hujan kot, cuaca sejuk so sebab tu berasap sebab enjin kereta kan panas, lagi pula sebab tengok kat panel dashboard tak ada apa-apa warning sign pun yang menunjukkan tanda-tanda temperature naik. Ha!!! very the confident uolss. Tapi dalam dok tried to be optimist, dalam hati dah mula takut. Huhu... macam mana kalau tetiba kereta terbakar, apa akan jadi pada aku?? Macam mana kalau tak sempat keluar, macam mana kalau tetiba kereta meletup???? Nauzubillah... macam-macam fikir time tu. Tak boleh jadi ni, mesti berhenti check and make sure apa yang berlaku. Nasib baik kat depan tu ada stesen minyak, so bolehlah berhenti kat situ. Tapi, memang dugaan betul la..... Walaupun jarak nak sampai stesen tu adalah dalam 20m kot tapi sebab jem tak bergerak, dekat 15minit baru nak sampai.... Huhu. Dahla time-time tu lah rasa nak ke toilet.

Thursday, January 15, 2015

Belajar Hangeul....

Assalamualaikum semua.. :-)

Kiter dah register belajar bahasa Korea..... Hehe. Belajar bahasa korea atau dalam bahasa korea nya hangeul... Ni salah satu azam sejak gila tengok drama Korea...hehe.. Rugilah kan kalau dok nganga tengok drama Korea tapi sepatah habuk pun tak paham... Balik-balik yang ko terror cakap sarangheyo jerlah Norsalihah oi.. so, now dah alang-alang dapat peluang, maka pergilah belajar kan...Tapi yang ni class untuk level 1A. Kiranya kelas yang paling basic la. Belajar ABC dia dulu. Macam budak baru masuk tadika  gitew..

Macam mana boleh register?? Ha... actually dari dulu lagi nak register tapi survey separuh jalan, terhenti. Kat KTO menara Hup Seng ada buat free jer tapi weekdays, memang tak dapatlah kan... Then, tiba-tiba masa bulan December ari tu, my colleague cakap kat Groupon ada jual untuk belajar bahasa Korea. Apa lagi, tergedik-gediklah nak beli..hewhew.. So, my klik and I pun beli lah.. Untung tau beli kat Groupon ni sebab harga dia saaaaaangatlah murah...hihi.. 3 bulan kelas, setiap minggu 1 1/2 jam belajar harga RM155.00. Harga asal RM500.00. Untungkan ??!! Lagi pula sebab kelas tu kat area shoplot sebelah Sunway Pyramid tu, dekat dengan rumah, so haruslah register kan..!!

Sunday, January 11, 2015

#Misi12HariMencariCinta - Day 6 (23 September 2014)

Assalamualaikum...

Ok... lama sungguh ambil masa nak update new day kan...huhu..
Misi diteruskan untuk hari yang ke-6.

Oh..before tu, masa sampai jer hotel sesudah pulang dari Jeonju tengok ada nota cinta terlekat kat pintu bilik. Salam sayang dari manager hotel minta langsaikan balance duit sewa...hahahaha.. mujur barang-barang tak kena letak luar bilik. Kalau tak pakat menari lagu sorry sorry Super Junior la kat manager hotel...heheehe.. So esoknya awal-awal pagi before keluar pergilah settlekan duit sewa dulu kan :-)

Ok, hari ke-6 penjelajahan Korea bermula seawal jam 8.15 pagi. Berebut-rebut dengan penduduk Korea menaiki subway menuju ke destinasi masing-masing.. Cewah.. skema betul ayat. Keluar awal-awal pagi di hari kerja bolehlah tengok macam mana betapa lajunya mereka berjalan untuk kejar jadual train. Actually bukan jalan dah, berlari-lari dah ala-ala macam sa'ie tu... Ha!!! Cegitu lah lebih kurang.

Plan kami hari ni menuju ke Korea Folk Village yang terletak di Suwon. Ala.. tempat ada rumah-rumah traditional yang banyak-banyak tu, yang selalu jer shooting drama-drama zaman dolu kala buat kat sini. Running Man punya episode pun ada juga kat sini... Dah ingat ke?? Kalau belum sat lagi kita pakat tengok gambaq na!!! Ok, journey starts macam biasa, bermula dari stesen Hoegi ambil train line 1 (Cheonan Line) ke arah Sinchong terus ke stesen Suwon. Lama uolls nak sampai stesen Suwon ni, kena lalu 32 stations..ambil masa lebih kurang 82minit. Ha!!! Lama kan.. memang tidur la dalam train ni. Dah sampai stesen Suwon, turun keluar kat exit 5 pergi terus ke arah tourist info center. Dari Suwon Station ni ada shuttle bus ke korea folk village, time dia 10.30 pagi, 12.30 tengah hari dan 2.30 petang. Plan memang nak ambil shuttle bus pukul 10.30 pagi sebab nak jimat kos tapi apakan daya, kita merancang Allah yang menentukan segalanya. Redho... kami sampai pukul 10.40 pagi, terlewat 10 minit. Tapi pergi jugalah kat tourist info centre tu sebab nak tanya nak naik bus no berapa nak ke sana. Sorry terlupa apa no bus..hehehe... So kenalah juga bayar tambang 1,050 won..huhuhu... Bus memang berhenti dalam kawasan korea folk village tapi tak adalah betul-betul depan pintu masuk. Bus berhenti lebih kurang jarak 200m dari pintu masuk, so jalan lah ke sana. Macam biasa, before masuk kena beli tiket dulu. Harga tiket 15,000 won tapi sebab ada discount coupon dapat 10,000won. Yeay!!!! Dah jimat 5,000 won... boleh makan besar..hehehe.... Oh, satu benda penting untuk umat Islam, kat sini ada surau tau !!! Masa beli tiket tu korang boleh tanya orang yang jaga kat kaunter tu kat mana area surau. Nanti dia bagitau ok.

Ni pintu masuk dia... sebelah kanan kaunter tiket

Wednesday, January 7, 2015

Segmen: Pencarian New Bloglist Cikgu Farha Jan-Feb

 Segmen: Pencarian New Bloglist Cikgu Farha Jan-Feb

Ok... jom tambah ramai kenalan di tahun 2015 :-)
Sapa nak join..klik jer banner kt atas tu...

Selamat bersegmen....

Terima kasih kepada yang sudi membaca :-)