My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Tuesday, July 28, 2015

What happened??? What happened?? What happened?? What's wrong??!!!

Assalamualaikum... selamat hari raya :-)

Baru 2 minggu raya kan.. so ada 2 minggu lagi untuk menambahkan berat badan. Hehe

Tapi kan ini bukan masalah sekarang, masalahnya kenapa aku tak leh nak buka page blog aku?? Kenapa??? kenapa?? why?? why??? what happened??? what's wrong???? Ohhhh.. seteressssss!!! Huhuhu.... T_T

Ada sesiapa yang tahu apa masalah yang sedang melanda blog ini?? Ada yang pernah face the same problem tak??? Help me please!!!!! Uhuk uhuk uhuk.....

Tuesday, July 7, 2015

Resepi Laksam Sedap

Assalamualaikum...
Dah masuk fasa terakhir bulan Ramadhan. Semoga keberkatan dan kemuliaan malam 1000 bulan itu menjadi milik kita. In Sya Allah.. Aminnn :-)

Tapi hari ni nak cita tentang resipi bermusim aku. Cewahhh macam terror nau masaknya. Hikhikhik. Walhal semua kaum kerabat and sahabat terhandal aku tau aku lah manusia paling tak gheti masak. Wakakaka... Almaklumlah, kat umah semua mak yang masak. Nak suruh aku tolong memang hampeh ler.. 10 kali mak panggil tak gerak lagi, last-last mak menyampah so buat sendiri.. Huhu. Now dah dok sendiri baru terhegeh-hegeh cari resipi sana sini sinun macam mana nak masak kan. Padan muka. Haha..

Ok, setiap kali bulan puasa mesti teringin sungguh nak makan laksam. Last year pun macam tu juga. So kiranya laksam ni resepi bermusim aku lah. Tahun lepas bulan puasa juga dah try buat sekali tapi time tu buat dengan my friend so kiranya ada pembantu lah. Ye lah beli makan tak puas, sedapnya belum tentu. Hehe.. Pandai mengomen kan. Ahakss.. 1st time buat last year, laksam tu susah nau nak buat, melekat-lekat kat tudung periuk and sangatlah buruk rupanya. Mujur sedap, so berbaloi la juga dok bersauna depan dapur tu kan.

Saturday, July 4, 2015

Kenapa Harus Kedekut ????

Assalamualaikum.. salam Nuzul Quran.

Blog aku dah jadi Olaf.. hahaha. Bila nak update tak de masa, bila ada masa encik M sangat cemburu dengan aku. Dipeluknya aku erat-erat.. so hasilnya, berjaya blog ini berhibernasi macam beruang kutub yang gebu gebas itu.. Hehe. Jadi, hari ni aku berjaya menumbuk, menghentak dan melenyek-lenyek encik M macam kentang lenyek. Yahooooo !!!! Sebabnya aku excited nak cita sikit tentang amalan memberi dan bersedekah. Kata orang putih what you give you get back. Bagi benda baik dapatlah benda baik, bagi benda jahat dapatlah benda jahat. What comes around goes around :-)