My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Monday, February 16, 2015

Awat bagi waktu malam!!!?????

Assalamualaikum...

Kenapa tajuk nyer begitu??? Ha...!!! Sebabnya kesah ni terjadi malam semalam. Masa tu tengah siap-siap nak tidur then tetiba tengok ada whatsapp masuk.. so bukalah baca. Tapi pas abes baca terus terasa seram sejuk satu badan..huhu. Nak tahu apa kesahnya???? Sila baca ni!!!

Thursday, February 12, 2015

Beliau Pergi Buat Selamanya

Assalamualaikum........

Sedang berehat-rehat tiba-tiba dikhabarkan satu berita yang meruntun jiwa dan meranapkan hati, namun takdir Allah tiada siapa yang dapat menolaknya. Kita semua adalah makhluk yang bukan bersifat kekal. Sampai masa pasti kembali semula kepada Pencipta. Setiap yang bernyawa pasti akan mati.

Innalillahi wainna ilaihi roji'un... kembalinya seorang tokoh ulama' yang hebat dengan ilmu-ilmunya dan indahya sifatnya. Pemergian yang menyentap sanubari setiap yang mengenalinya. Semoga rohnya sentiasa bersama para mukminin dalam syurga Allah. Semoga tenang dan damailah roh mu di sana. AL-FATIHAH.

Monday, February 9, 2015

#Misi12HariMencariCinta - Day 9 (26 September 2014)

Assalamualaikum...!!!! wajib jawab okay... bagus!!! baru dapat pahala... :-)

Ok, tanpa berlengah lagi jom santai-santai baca my journey in Korea on the 9th day. Sorry sesangat lambat nak hapdate... Maklumlah busy mengalahkan PM...hehe. Ok hari ni hari paling excited sebabnya kiter nak jalan-jalan cari boipren kiter...hehe.. (gedikssss kan???) Inilah highlight this journey.. asal usul punca journey ni dapat nama... Misi mencari Lee Donghae..hambek kau!!!! Confident tahap ultraman bunuh raksasa...huahuahua....

Thursday, February 5, 2015

Ada Apa Dengan Seringgit dan Seratus Ringgit ?????

Assalamualaikum....

Bertemu lagi kita!!! Cewah...fefeeling pengacara sat na!!! Di malam Jumaat yang penuh barakah ni, saya nak kongsi kisah yang saya dapat kat whatsapp group ni. Tapi diolah serba sedikit oleh saya bagi memenuhi citarasa sejagat...hehe... Mudah-mudahan kita semua lebih bertaqwa dan beriman dengan Allah swt :-)

Begini kisahnya...once upon a time, in a far far away country...haha!!Ok saja je nk bergurau sikit...kalau tak rasa nak gelak pun senyum lah sikit.. awet muda tau senyum ni. Ha!!! macam tu la...senyum sokmo, baru berseri wajah.. Ok ok, back to kisah seringgit dan seratus ringgit.





Wednesday, February 4, 2015

Giveaway Free Template By CreamyLittleDiary

 Click Banner Untuk Join
Click Banner Untuk Join

Hadiah utama :
1 blog bertuah akan mendapat Free Template dari CreamyLittleDiary+
 diletakkan didalam bloglist CreamyLittleDiary

Saguhati:
10 blog bertuah akan diletakkan didalam bloglist CreamyLittleDiary

Pemenang akan dipilih melalui:
random.org 

 Pemenang akan diumumkan pada :
 3 April 2015, Insha Allah :)

OK...jom jom ramai2 memeriahkan suasana... nak tag sapa yer??? Here's my mangsa..hehe.. jangan marah ok =)


Done...jom lah ramai ramai join. baru meriah ok ^_^

Terima kasih kepada yang sudi membaca :-)

Kenapa Jackie Chan Dianugerahkan Pangkat Datuk ?

Assalamualaikum..

Ramai yang tertanya-tanya kenapa Jackie Chan dianugerahkan pangkat Datuk??? Kenapa?? Kenapa??? Kenapa??? Why?? Why?? Sebegitu sekali pakat tak puas hati kan....hehe...


Ok..ok.. jom tengok apa jasa Jackie Chan ni kepada negara tercinta Malaysia kita... Baca dulu baru komen ok... sedar tak sedar sangat banyak jasa beliau kepada negara kita ni ^_^

Tuesday, February 3, 2015

Pasang Widget Top Commentators

Assalamualaikum...

Ini bukanlah tutorial tapi nak kabarkan jerrr..hehe.. Belum layak lagi daku nak bagi tutorial bab blog bagai ni sebab masih hingusan lagi...hihi

Mula-mula dok pikir juga nak pasang ke tak widget top commentators. Kalau pasang dapat apa??? Dapat apa lagi...dapat tahu siapa yang rajin komen lah.. Lagi mau tanya kan...hehe.. Tak derlah, cuma nak tahu kat mana excitement nye pasang menda alah tu.... Then bila tengok kat blog orang lain baru lah tahu mana excitement nya.. Rupa-rupanya menda alah tu buat kita lagi rajin nak blogwalking, menambahkan kenalan baru dan luaskan kuasamu...Ewahhh... ingat ni kempen nak jadi president blog ke apa nak luaskan kuasa bagai...!!!

#Misi12HariMencariCinta - Day 8 (25 September 2014)

Assalamualaikum...

Yeay dah hari ke-8. Laju sikit update wahai Norsalihah!!! Dah masuk bulan February 2015 pun.. hihu. Ok, hari ni pergi melawat istana-istana yang ada di tengah-tengah bandaraya Seoul ni. Kalau datang sini tak masuk istana-istana yang glamor ini tak sah la kan... so harus masuk. Harini keluar lambat sikit sebab istana buka pukul 10 pagi, so tak adalah rushing sangat. Dah hampir pukul 9 baru keluar hotel. Breakfast siap-siap.
Dari station Hoegi kena ambil line 1 ke station Jongno Sam Ga then transfer ke line 3 untuk ke station Gyeokbogung pula. Dah sampai keluar ikut exit 5. Exit ni dari arah pintu belakang Gyeongbokkgung Palace.

Kat station Gyeongbokkgung.. siapa lalu ikut gerbang ni maintain cun foreva..haha. Tapi ni replika jer. Yang betul dalam Chandeokkgung Palace

Sunday, February 1, 2015

Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin

Assalamualaikum....

Klik banner to join =)


Cepat sungguh masa berlalu kan.. dah habis sebulan tahun 2015.
Ok, jom ramai-ramai join contest ni!!! Kita pakat-pakat tambah kenalan di tahun baru and sharing-sharing kita punya story =)

Syarat kena backlink banner ni ke owner blog and tag one blogger yang tak ada dalam bloglist owner blog..simple and easy kan!!!

So, i'm gonna tag...
+Sally Samsaiman
+Cik Ash
+cik karmila

ok.. done. Selamat bersegmen to all

Terima kasih sudi baca :-)

Skytrex Extreme Challenge

Assalamualaikum....

Kepada peminat-peminat outdoor sport ni, korang dah pernah try ke buat skytrex ni???? Kalau dah pernah best sangat kan?? Walaupun the next few days memang sakit satu badan..hehe. Ke aku sorang yang rasa sebab selalunya senaman atas katil jer... mehmehmeh *_*
Kepada yang belum buat sila lah buat. Berbaloi baloi baloi...serius tak rugi.


Last saturday, aku join Una and geng hospital dia main menda alah ni. Total yang join semua 15 orang. 14 perempuan and 1 kumbang... It was my first trial. Kami main dekat Bukit Cerakah, Shah Alam. Ada 3 peringkat semua skytrex ni.. Little adventures untuk beginners, Big Thrill (intermediate) and extreme challenge (advance). Walaupun aku tak pernah main before ni tapi terus join yang extreme... Dasyat kan ??? Huahuahua..Mula-mula takut juga sebab dok fikir boleh buat ke tak ni???Dahla senaman selalu atas katil..hehe. Tup tup terus nak join buat aktiviti lasak bagai ni, ambil extreme challenge pula tu. Ha!!! memang mencabar la kan.