My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Sunday, March 29, 2015

#Misi12HariMencariCinta - Day 10 (27 September 2014)

Assalamualaikum....

Ok... this entry mesti korang rasa sabarrrr jer lah coz sambungan jalan-jalan korea yang dah berzaman tu...ahakkssss. Sorry la, but still i need to up this entry and kena hapdate my mission mencari cinta tu kan.. Mana boleh tak der penyudahnya, kalau dah start haruslah ada akhirnya. And boleh la juga buat pengubat rindu aku kat korea.. Sobss sobss... apa kabar lah agaknya orang kampung mertua den kan...Hehehe. Ok, seperti biasa, kalau bercerita pasal Korea op kos akan ada unsur-unsur kegedikan and ke'ober'an di situ..Lagi pula sebab my klik Sue Yean sekarang ada kat sana, baru sampai kelmarin...Huhu...Jelus. Well.. hanya yang merasa nya ajer yang tahu. Ahaksss ^_^ 
Ok.. sebelum korang menyampah dengan kegedikan yang over ini.. mai la ghamai-ghamai pakat baca my journey di hari ke-10 masa kat Korea sana nun........!!!!!!!

Sunday, March 22, 2015

Kurangkan Tekanan Hidup Melalui Teknik 6 Balang

Assalamualaikum

It's Sunday... tapi esok Monday.. huhuhu.... Penyakit monday blues pun datang kembali :-(
Ok abaikan moday blues itu. Kalau kita set mind kita dengan benda-benda best dan positive so kompem yang datang pada kita semua benda baik dan positive kan.. So senyummmmmmmmmmmmmm ^_^.



Monday, March 9, 2015

Semoga Istiqomah... Aminnnn

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ke 9 bulan March kan... cepatnya masa berlalu. So, my dearest bloggers.. azam tahun baru dah start buat ke?? Or masih di awan awangan...hehehe... That applies to me though. Kuikuikui... Azam sejak pandai berazam, konon nak kurangkan berat badan tapi makan makin bertambah... Alamak!!!!! Nafsu menang sungguh..huhu. Makanya, haruslah rajin-rajinkan diri kan. Jangan lupa amalan untuk bekalan ke akhirat mesti bertambah juga ok. Mati bila-bila masa ajer... tak lewat walau 0.00001 saat pun. Astaghfirullah al azim.

Sunday, March 8, 2015

Kerna Sakitnya Tuh Di Sini

Assalamualaikum.... ^_^

Selamat pagi ahad... tak pagi sangat dah la kan..hehe

Saja jer nak cerita kisah yang berlaku ari khamis lepas tentang my cik merah.... Last wednesday, lepas balik kerja malam tu pergi nutritionist class dekat home office shaklee kat sunway pinnacle nun.. Sangat best dengar pakar nutrisi sendiri yang bagi talk kan. Setiap bulan satu tajuk, free of charge je selama 1 jam setengah.

Sunday, March 1, 2015

Lemak oh lemak!!! Kenapa lemak lebih banyak pada bahagian perut dan peha???

Assalamualaikum...

Wah!!! Lama benar daku berhibernasi dari blogging kan...hewhew. Dah hampir frozen ini blog. Mana tak frozen, cuti chinese new year seminggu, masuk jer opis kerja yang deadline minggu ni juga sedang melambai-lambai. Akibatnya selagi tak pukul 9 malam tak leh keluar opis...Huhu... Apakan daya, demi mencari sesuap nasi. Dan bila dapat cuti panjang so balik kampung ler.. lagi lah dasyat daku berhibernasi sambil melipat gandakan pengeluaran lemak dengan jayanya. Hahahaha....