My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Wednesday, August 26, 2015

Rahsia Kelihatan Seperti Umur 25 Tahun Pada Usia 50 Tahun


Assalamualaikum....

KLIK DI SINI UNTUK PEMBELIAN :-)

Hari ni nak cerita tentang suplemen terhebat keluaran shaklee.. In Sha Allah. Nama dia VIVIX. Kalau sebut jer vivix, perkataan sinonim dengannya ialah antioksidan terhebat dan anti-penuaan terunggul. Haaa gitewww!! Ini over claim bukan sebarang over tau. Tapi adalah fakta ^_^

Ok, mari kita berkenal kenalan dengan cik VIVIX yang hebat ini :-)



Vivix merupakan satu-satunya supplement shaklee dalam bentuk cecair. Ramuan utama vivix ni terdiri dari 4 jenis tumbuhan yang kaya dengan resveratrol. Apa benda pula resveratrol tu kan??? Berbelit lidah makcik nak menyebutnya. Hehe. Ia merupakan komponen dalam tumbuhan yang kaya dengan kandungan antioksidan. Resveratrol ini dapat memperbaiki sel-sel dalam tubuh yang rosak akibat radikal bebas. Ia juga dapat melindungi sel-sel dalam tubuh dan mencegah dari terus rosak akibat radikal bebas dengan cara mengurangkan kandungan radikal bebas dalam tubuh. Sumber utama resveratrol boleh didapati dari kulit anggur merah dan buah-buahan beri.

Kelebihan resveratrol ini sangatlah banyak. Bukti jelas boleh dilihat kepada graf tahap kesihatan penduduk Perancis. Kenapa??? Kerana satu kajian menunjukkan terlalu sedikit daripada jumlah penduduk Perancis yang mengalami masalah penyakit kardiovaskular, fenomena ini dinamakan French Paradox. Bukan macam kat Malaysia ni dek non oi, penyakit kardiovaskular pembunuh nombor satu. Nauzubillahi min zalik. Ok, kenapa wujud fenomena yang bernama French Paradox ni? Hasil daripada kajian yang dijalankan itu, menunjukkan tabiat mereka yang suka minum sedikit wine merah setiap hari membantu meningkatkan tahap kesihatan mereka, kerana wine merah diperbuat daripada kulit anggur merah. Kulit anggur merah ini kaya dengan resveratrol. Resveratrol ini lah yang membantu menghalang penyakit kardiovaskular tersebut. Tapi kalau orang Islam tak kan nak minum wine merah pula kan??? So, haruslah cari alternatif lain. Dan jawapannya ada dalam vivix ni ^_^

Jom tengok apa kelebihan resveratrol ni...


1) Penyakit berkaitan jantung - Mengurangkan keradangan, menghalang berlakunya oksidasi kolesterol jahat iaitu LDL, menjadikan platelet susah melekat dan berkumpul antara satu sama lain, iaitu punca berlakunya saluran jantung tersumbat yang boleh membawa kepada masalah serangan jantung.

2) Kanser - menghalang pertumbuhan sel kanser dan meningkatkan proses kematian sel-sel kanser (apoptosis)

3) Alzheimer - Melindungi sel saraf daripada rosak dan sebarang pembentukan plak yang menyebabkan penyakit alzheimer

4) Diabetes - Membantu mencegah rintangan insulin, iaitu sistem badan menjadi kurang sensitif dengan penghasilan insulin. Semua  maklum insulin merupakan hormon yang mengurangkan kadar gula dalam darah, Kegagalan sistem tubuh menghasilkan insulin akan menyebabkan tanda-tanda menghidap penyakit kencing manis.

5) Meningkatkan kesihatan badan - Kajian yang dijalankan ke atas tikus menunjukkan tikus yang diberikan makanan berkalori tinggi bersama dengan resveratrol hidup lebih lama berbanding tikus yang diberikan makanan berkalori tinggi tanpa resveratrol. Ia juga dapat mengurangkan masalah obesiti.

6) Awet muda - Sifatnya yang antioksidan melindungi sel-sel dari rosak dan mengekalkan keremajaan sel.

Khasiat resveratrol dalam tumbuhan

Hasil kajian terhadap resveratrol inilah menghasilkan Vivix, gabungan 4 bahan utama yang kaya dengan resveratrol. 4 bahan utama dalam vivix ialah:-



1) Anggur muscadine - Satu-satunya anggur di dunia ini yang mempunyai 20 pasang kromosom, anggur lain hanya ada 19 pasang kromosom sahaja tau. Para saintis percaya, disebabkan 1 pasang yang lebih ini, ia dapat memberikan lebih kebaikan kepada kesihatan, mempunyai sistem immune yang lebih tinggi dan mempunyai kekuatan antioksidan yang lebih tinggi. Size sebiji anggur ini sama besar dengan size sebiji bola golf. Dalam sebiji anggur ini juga mempunyai asid ellagic yang tinggi iaitu sejenis phyto-nutrient yang tidak ada dalam anggur-anggur yang lain. Kelebihan ini menjadikan anggur ini mampu menghalang bahan-bahan kimia yang menyebabkan kanser, anti-virus dan juga anti-bakteria.

2) Purple carrot - Sumber vitamin A yang hebat. Kaya dengan kandungan anthocyanins iaitu bahan yang memberikan color merah, biru dan ungu pada tumbuhan.  Anthocyanins mempunyai kandungan antioksida yang sangat tinggi. Dalam setiap tumbuhan carrot juga mempunyai sejenis asid yang dinamakan asid chlorogenic, iaitu  asid yang bertanggungjawab mengurangkan risiko diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

3) Elderberry - Kelebihan utama elderberry ialah mampu merawat simptom-simptom selsema terutamanya influenza B. Tumbuhan berry mempunyai flavanoids, iaitu unsur yang kaya dengan antioksidan yang dapat membantu meningkatkan sistem immune, bagi melawan jangkitan bakteria dan virus. Elderberry juga kaya dengan anthocyanins, yang memberi kesan anti-radang. Kesan anti-radang ni penting untuk mengurangkan sakit-sakit pada otot dan sendi yang disebabkan oleh demam, selsema atau influenza. Elderberry juga kaya dengan vitamin A, B, C, asid amino, carotenoids, tannin dan rutin. Elderberry juga membantu mengurangkan masalah selsema, jangkitan yeast, asthma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes. Ia juga membantu mengurangkan kandungan LDL iaitu kolesterol jahat yang menyebabkan berlakunya serangan jantung. Selain itu, ia juga mengurangkan stress, meningkatkan tahap penglihatan dan meningkatkan sistem penghadaman.

4) Polygonum cuspidatum - Juga dikenali sebagai Japanese knotweed. Ia merupakan sumber komersial resveratrol. Digunakan untuk formula anti-aging. Kandungan resveratrol dalamnya juga mampu membantu mengurangkan proses penuaan sel, mengurangkan kadar kolesterol, mengurangkan tekanan darah tinggi, meningkatkan athletic performance dan mengurangkan jumlah berat badan.

Khasiat yang terlalu banyak dalam sebotol vivix ini menjadikan ia amat penting untuk dimiliki oleh setiap orang bagi meningkatkan tahap kesihatan masing-masing dan mencegah penyakit-penyakit berbahaya daripada bermastautin dalam badan. Pengambilan sesudu teh vivix setiap hari selama 30 hari bersamaan dengan jumlah resveratrol yang ada dalam 3,000 gelas wine merah. Hebat kan khasiat vivix ni!!!



Jadi, marilah kita ramai-ramai dan sama-sama meningkatkan tahap kesihatan kita. Boleh bagi mak ayah minum ni sorang sebotol setiap bulan. Mudah-mudahan mereka makin sihat dan cergas supaya senang beramal ibadat.
Harga retail sebotol vivix ni hanyalah RM475.00

Tapi... anda boleh jimat lagi!!!!!

Promosi khas berakhir bulan October 2015 :-
- Beli 2 botol vivix dapat discount 5% selepas harga ahli sebabnya pembelian 2 botol vivix ni sudah melayakkan anda untuk mendapat free membership. Then dapat lagi free sebotol multivitamin tertua di dunia berharga RM88.75. Ada lagi, dapat cashback bonus bulan depan nanti.

Sangat menarik kan tawaran yang shaklee bagi!!! Jadi, dapatkan sekarang suplemen kesihatan terhebat ini!!!!

Untuk sebarang pembelian dan pertanyaan lanjut, anda boleh layari https://www.facebok.com/mutiarakasih atau hubungi 012-5379145 


Sekian dulu penerangan tentang vivix ^_^


Terima kasih kepada yang sudi membaca :-)






12 comments:

  1. wahh rahsia sudah terbongkar..minum vivix rupanya

    ReplyDelete
  2. Dah baca byk testimoni positif pengguna vivix :)

    ReplyDelete
  3. giveaway masih berlansung.. jemput join
    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  4. ni menarik ni.. umoq 50 nampak cem 25.. hehehe.. muda remaja gitu..

    ReplyDelete
  5. datang singgah lagi...lama x update...sibuk ke Sally

    ReplyDelete
  6. hai i datang singgah lagi.. eehhe.. amboi lagu dia.. very old skul nye Suju ni eheh..

    ReplyDelete
  7. haii
    produk yg bagus
    muda jelita : )

    ReplyDelete

Haipppp... nak tulis apa tu????? Hehe.. komenlah jangan tak komen!!! Jangan malu-malu ok ^_^