My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Friday, May 1, 2015

Serangan Tak Terduga....!!!!

Assalamualaikum....

Mesti ramai yang feeling high to the sky kan!! Al-maklumlah sebab cuti sampai 4 hari. So macam-macam aktiviti lah yang korang plan kan. Ada yang balik kampung, ada yang pergi bercuti, ada yang kawen, ada yang melekat atas katil nak qada tidur..Hahaha.. Ada ke yang macam ni???? Well, maybe ada kan.. sebab manusia ni kan macam-macam ragamnya. Walau apa pun yang korang buat, sentiasalah ingat pada Allah dan jangan lupa diri. Bak kata orang kalau bergumbira jangan sampai tak hengat dunia. Bahaya tu!! Kalau sampai tahap lupa dunia tu, mahu sedar-sedar dah 6 feet under.. Huhu.... Time ni tak der guna nak menyesal bagai dah.. No turning back babe!!! So, sendiri mau pikir and sendiri mau ingat hokey!!!! ^_^

Now.. nak bercerita sikit secara serius.. cewah!! serius konon. Takut tak??? takut tak?? Takut lah.. please!!! T_T



Malam tadi tengah dok rileks-rileks layan facebook sambil main candy crush kan, tetiba muncul satu status kawan. Sungguh status tu berjaya buat jantung aku terhenti sesaat dan terasa darah berderau naik dari kaki ke kepala. Status tu seolah-olah peringatan dan amaran untuk diri aku sendiri. YESS !!! Untuk diri aku yang bergelar seorang pesakit DARAH TINGGI or bahasa ongputeh nya HYPERTENSION. So, apa status kawan aku yang buat aku takut sangat tu!!! Tengok printscreen kat bawah ni!!!



Dah baca kan status dan sesi soal jawab antara kami semua ngan dia. Sangat terkejut dan sedih bila baca berita begini. Umur kakak iparnya baru 48 tahun. Sebab selalu skip ubat, so tekanan darah jadi tak menentu and naik mendadak. Faktor pemakanan pun sama, yang ni juga merupakan salah satu penyebab utama boleh dapat penyakit darah tinggi ni. Mana tidaknya, masa sihat segala jenis lemak dan kolesterol kita bedal. Memang lah sedap time makan tu, kalau orang nasihat memang boh layan la... Bukan kata masuk telinga kanan keluar telinga kiri, lalu tepi telinga pun haremm. Nasihat tu berlalu bersama angin lalu jer lah. Huhu...
Tapi bila dah terkena penyakit masing-masing baru nak insaf kan. Baru lah nak cari segala penawar bagai, segala jenis daun kayu keliling kampung rebus minum air. Sebab nak sihat semula. Masa ni baru tahu nikmat sihat sebelum sakit.. Hewhewhew....... Tempelak untuk diri sendiri actually T_T

So, hargailah tubuh masing-masing okay. Jaga pemakanan dan jaga kesihatan. Amalkan gaya hidup sihat. Kurangkan rasa-rasa stress. Kalau rasa-rasa bakal stress kan.. buatlah apa pun untuk divert stress kita tu. Kalau rasa pelempang orang sedas boleh hilang stress, sila lah cari mangsa anda. Hahaha... Agak-agak hilang tak stress kalau macam tu?? Ke habis stress dapat sakit... Kehkehkehkeh..

And, sambil-sambil jaga pemakanan tu kan, cuba-cubalah kontrol sikit encik-encik lemak dan kolesterol yang masuk dalam badan tu. Memanglah sedap makanan yang berlemak tu tapi sedap juga lah bil sepital tu nanti. Walaupun orang cakap healthy food is hell food tapi sebenarnya itu nikmat hidup kita. Sekali sekala nak makan tak hengat dunia tu ok lah tp kalau dah everyday memang melampau la kan. Tu sendiri mau ingat lah.. Kalau sendiri tak nak buat, kau belah dada dia tunjuk kolesterol yang keras pejal macam tahi minyak yang menyumbat salur darah tu pun dia tak heran. So, keinsafan tu memang kena datang dari dalam diri sendiri ^_^

Disebabkan peratusan rakyat Malaysia yang makin tinggi dengan penyakit-penyakit berkaitan kolesterol ni kan, maka bulan May ni shaklee buat promosi suplemen khas untuk kurangkan lemak dan kolesterol dalam badan anda. Best kan??? Selalunya bukan senang nak turunkan paras kolesterol dalam darah tau. Walaupun dah berdiet bagai tapi still tinggi juga. So far makanan yang boleh menyerap kolesterol dalam darah ialah oat yang diperkaya dengan beta glucan. Kalau tengok iklan tentang oat kat tv tu kan, dia tunjuk macam mana oat membantu merendahkan paras kolesterol jahat dalam badan. Setiap bijirin oat tu akan menyerap kolesterol dan menghalangnya dari masuk dalam salur darah. Tapi, yang tak bestnya satu jer.. rasa nya non hado.. Huhu. Rasa macam orang sakit jer makan oat kan. Hehehe....

Jadi, apa yang anda perlu buat untuk kurangkan kolesterol jahat dalam badan??? Caranya ialah dengan menghalang ia masuk ke dalam salur darah. 2 produk shaklee khas untuk mengurangkan kolesterol jahat, namanya ialah Phytocol-st dan Omega Guard.

Phytocol-st ialah produk yang mengandungi fitosterol. Rantai kimia fitosterol ni pula sama macam rantai kimia kolesterol. So, fitosterol ni akan menyamar sebagai kolesterol. Bila kita makan phytocol ni before makanan, makanya fitosterol ni akan mengikat kolesterol dan menghalangnya dari masuk ke dalam salur darah. Secara tak langsung paras kolesterol-kolesterol jahat (LDL) dalam darah kita pun akan kurang. Maka hidup pun akan lebih happy kannnnn. Tapi ini bukanlah tiket untuk bedal segala jenis lemak dan kolesterol yang ada, kalau main bedal jer semua benda bapak kepada fitosterol pun surrender weh. Macam penebat kilat juga lah, kalau kilat sabung menyabung sangat kuat, meletop juga tv kat umah tu kan kalau tak tutup. Sebab tu kena tutup tv tu kalau dengar dentuman kuat panahan syaitan itu!!! So macam tu juga lah badan kita, kalau setakat nak harapkan ubat ubatan and suplemen tapi langsung tak ada inisiatif untuk cara hidup lebih sihat maka sia-sia lah kan. So, dengan phytocol ni at least tertapislah sikit kolesterol yang masuk dalam darah tu. Yerlah, time makan memanglah dah tak hengat kolesterol merol bagai kan !!! Hikhikhik

Phytocol-st menurunkan paras kolesterol LDL



So dah tahu kan cara nak halang kolesterol masuk dalam darah. Tapi untuk kolesterol yang dah masuk dalam darah pula apa nak buat???

Ha...!!!! Inilah fungsi omega guard. Minyak ikan hasil tiga kali penyulingan di bawah suhu yang rendah bagi memastikan segala khasiat terpelihara, membantu meningkatkan paras kolesterol baik (HDL) dan mengurangkan paras kolesterol jahat (LDL). So, mana-mana kolesterol jahat yang terlepas masuk dalam salur darah tu, akan dimusnahkan oleh minyak ikan ini ^_^


Gabungan phytocol dan omega guard = untuk kesejahteraan hidup anda seisi keluarga :-)

Phytocol-st : RM 197.00

Omega guard : RM 136.00

Untuk pembelian boleh whatsapp/sms/call 012-5379145

Pssttt.. bulan ni sebarang pembelian mana-mana produk shaklee beserta dengan pendaftaran ahli akan dapat free sebotol multivitamin tertua di dunia - VITALEA ^_^

So, marilah sama-sama kita menjaga kolesterol kita.

Terima kasih kepada yang sudi membaca :-)

7 comments:

  1. komen x de kaitan ngan tajuk...Sally..minta email alamat boleh?

    ReplyDelete
  2. produk shaklee ni ada pelbagai jenis kan...semua jenis penyakit...si Shaklee ni keluarkan..so kepada merka di luar sana jika masalah seperti yg di kongsi oleh Sally..boleh try product ni

    ReplyDelete
  3. macam tu la ayah CT ttb kena stroke jugak..
    mmg bleh attack tetiba.. jaga2 diri elok2 ya..

    ReplyDelete
  4. Ibu pernah kena jugak dulu sekali...time tu dia xrau dia ada hypertension...

    ReplyDelete
  5. datang singgah lagi kerana lama x dgr khabar berita

    ReplyDelete

Haipppp... nak tulis apa tu????? Hehe.. komenlah jangan tak komen!!! Jangan malu-malu ok ^_^