My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Sunday, March 8, 2015

Kerna Sakitnya Tuh Di Sini

Assalamualaikum.... ^_^

Selamat pagi ahad... tak pagi sangat dah la kan..hehe

Saja jer nak cerita kisah yang berlaku ari khamis lepas tentang my cik merah.... Last wednesday, lepas balik kerja malam tu pergi nutritionist class dekat home office shaklee kat sunway pinnacle nun.. Sangat best dengar pakar nutrisi sendiri yang bagi talk kan. Setiap bulan satu tajuk, free of charge je selama 1 jam setengah.
Memang berbaloi-baloi lah attend class ni. Bulan ni tajuk tentang kesihatan wanita. Serrrrammm tengok slide-slide yang ditunjukkan tentang masalah wanita especially bila dah masuk zon menopos. Macam-macam penyakit boleh hinggap kalau dari muda remaja ni tak jaga kesihatan. Bila dah sakit, tarak guna!!!! Huhuhu...

Tapi kat sini nak ceghita tentang cik merah.. Kisah apa yang iolss belajar dalam kelas nutrisi tu lain entry ok :-)

So, apa kena ngan cik merah???? Kesahnya masa on the way nak ke kelas tu, tetiba dengar bunyi something yang pelik kat tayar cik merah. Kelepek kelepek kelepek..lebih kurang cegitu lah.hehe. Hati terus tak sedap. Aik!!! bunyi apa pula ni. Tetiba jer!!!  Bunyi tu dari arah tayar depan sebelah pemandu. 1st assumption tayar pancit. Tapi sebab dah nak dekat sampai so tak berhentilah... keep driving. Bila dah sampai turun tengok ok jer semua tayar. Tengok kot-kot ada benda terlekat ke yang caused that sound tapi non hado... Hurmmm.. Pelik tapi still risau sebab tak jumpa punca kan. So, sampai balik rumah still bunyi tapi still tak jumpa puncanya.

Then, esok pagi macam biasa keluar pergi kerja, that sound still there...Arghhhh!!! apa ni??? Bikin gerrrrrammm n risau jer. Dahla pagi tu hot.fm pasang lagu SAKITNYA TUH DI SINI. Hahahaha... macam kena sangatlah kan.. kuikuikui. Tetiba ada satu motor ni hon then tunjuk ke arah tayar depan tu. Masa tu aku dah agak panik. Skru tercabut ke??? Tayar terkeluar ke?? Huhu... then terus driving sebab kat depan sana ada stesen minyak. Kebetulan sebelah stesen tu ada bengkel. Sampai jer kat situ, berhenti turun tengok still ok tayar. Then tak puas hati, bawa kereta ke bengkel cakap kat dia tayar ada bunyi pelik. Tokey kedai cakap kena tampal u punya tayar. Hah?? Tampal??? Kenapa nak tampal??? Elok jer !!! U tengok tu, dah flat sambil tunjuk ke arah tayar belakang sebelah penumpang. La...... patutlah!!!!! Rupanya tayar belakang yang flat.. Hahaha.. No wonder sampai sudah cari tak jumpa. Tapi pehal bunyi dengar dari depan. Adoiiiiiii. Sabar jerlah. Kahkahkahkah.. Hai lah cik merah, nasib la ko dapat  tuan macam ni.. Hehehe

So, pagi-pagi cik merah dah breakfast 20 hengget.... Tapi baru perasan, dalam beg duit ada 4 hengget jer. Stesen sebelah pula tak der ATM. Huhuhu.. Kenalah menapak ke seberang jalan pergi bank. 1 km juga lah berjalan pagi tu. Dahla iolls pakai vogue tau pagi tu..Huhu.. Glamor seketika. Mesti orang ingat pehal minah ni panas-panas macam ni pakai kot bagai. Kahkahakkahkah. Berpeluh weyyyy....Huhu.. Fefeeling korea la konon, nak sedapkan hati...hehe.. Then settle semua terus ke opis... Sakitnya tuh di sini!!!

Nah joget-joget version pingun... ^_^



Thank you pada yang sudi baca :-)

16 comments:

  1. video ni mmg ohsem...cumil sesangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan???? blh buat aerobik yg menarik kt umah

      Delete
  2. Hehe. Hi² awak. PG singgah balas kunjungan ;)
    follow awak juga ya :)

    ReplyDelete
  3. sesekali dengar talk dari pakar nutriasi memang bestkan..banyak benda yg kita makan jdi sampah dalam perut..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.... kita makn main bedal jer...huhu

      Delete
  4. owh masuk kelas Shaklee tu free je erk? baru tahu.. hehe.. sebab tak pernah join kelas die

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg kna bayar tp yg talk sekjap mcm ni free jer. yg kna bayar the whole day.

      Delete
  5. aaaa tak sukalah lagu ni ahahaha.. annoying gila..
    macam mana akak bleh p keje ngan rm4 dalam wallet ? omooo..
    isk seram gak kalo drive ttb tayar pancit.. adus.. seram.
    dahla mmg tak reti tukar tayar.. x penah amek tahu pasal kete..
    semua ayah yang buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha... 1st time dgr lagu ni kt radio hari tu lah ct oi.. selalu jer buat keje tu, p keja dlm wallet ada less than 10 hengget...haha.. seb tgh hari xlunch, tdoq ja.

      Delete
    2. pergh taaaabik tabik.. CT kalo tngk rm10 dlm wallet mmg x kuar rumah le ahaha..

      Delete
  6. alaa...xdpt tgk video tuhh huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena tggu balik umah bru dpt bukak...hihihihi

      Delete
  7. Bagus tu...jangan stop tempat xde orang.
    Takut perompak yang macam dalam iklan tu..
    Tunjuk tayar konon pancit lah...tapi, sebenarnya perompak.

    ReplyDelete
  8. Lorrr...memang sakitnya tuh di.sini.
    Kene keluar duit..berapa kene.
    Akak dulu tampal tayar RM20.

    ReplyDelete

Haipppp... nak tulis apa tu????? Hehe.. komenlah jangan tak komen!!! Jangan malu-malu ok ^_^