My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Wednesday, February 4, 2015

Kenapa Jackie Chan Dianugerahkan Pangkat Datuk ?

Assalamualaikum..

Ramai yang tertanya-tanya kenapa Jackie Chan dianugerahkan pangkat Datuk??? Kenapa?? Kenapa??? Kenapa??? Why?? Why?? Sebegitu sekali pakat tak puas hati kan....hehe...


Ok..ok.. jom tengok apa jasa Jackie Chan ni kepada negara tercinta Malaysia kita... Baca dulu baru komen ok... sedar tak sedar sangat banyak jasa beliau kepada negara kita ni ^_^



V
V
V
V
V
V
V
V

Antara jasa Jackie Chan kepada Malaysia ialah :-
  1. Pencipta lagu rakyat : chan mali chan
  2. Share terbesar perabot chan
  3. Pekan Sekin Chan dibuka oleh datuknya
  4. Orang yang mula-mula mencipta bela chan
  5. Pengarah animasi siri sin chan
  6. Mempunyai rangkaian kedai emas wah chan
  7. Pakcik dia tokey air Long Chan
  8. Kawan pelakon dia, Amita Ba Chan
  9. Diaorang sengaja mau kasi chan
So... amacam????? Dah tahu betapa banyak nya jasa beliau masih tidak puas hati lagi ke??? Hehehe...
Renung-renungkanlah yer ....

Sekadar gurauan di malam hari... jangan marah!!! Peace no war *_*

-Sumber: forwarded message dari whatsapp & telegram-

17 comments:

  1. hehe....mcm2 aje.. klako juge =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ... ada ja idea org kan.. tenkiu sudi singgah :-)

      Delete
  2. hahaha kesian orang lain lepas ni xda chan =P

    ReplyDelete
  3. ahahahaha....lawak mcm bela chan...ni yg x pueh hati nih..lepas ni siapa pulok...Amitabachan lah kot sbb sblm ni Shah Rukh Khan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lpas ni blh bg kt super junior jga sb depa ada satu music video shoot kt kl..hehe

      Delete
  4. sabo jelah..yer yer je semangat berkobar kobar ingin tahu...hancur lebur dek ketawa yang melampau...hahaha..terbaik lah dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...sabar kak yan sabar. jgn tburai perut

      Delete
  5. Maksudnya xdapat Datuk tu pun ea?
    Tertipuuu..hehe..

    ReplyDelete
  6. 10.... Sudinnnn... Kali ni makkkk kasi cannnn taw.... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kena ketuk botol selalu lah yer SS nk dpt cannnnn tu

      Delete

Haipppp... nak tulis apa tu????? Hehe.. komenlah jangan tak komen!!! Jangan malu-malu ok ^_^