My Ears' Candy

Get The Latest Update From Me..!!

Saturday, December 20, 2014

Bila berserabut kena balik Aloq Staq....

Assalamualaikum... selamat malam semua...

Saja ja nak tulis entry santai-santai ni :-)

Minggu lepas balik kampung kat Aloq Staq..sangatlah happy sebab dah 2 bulan tak balik..uhukuhuk.. No wonder lah hidup jadi tak keharuan. Sebab tak pijak tanah Aloq Staq, tak tengok muka mak abah... Sebab khamis lepas cuti birthday Sultan Selangor, so hari jumaat haruslah apply cuti kan :-)
So dapatlah 4 hari cuti.. yahoooooo !!!!

Pergi balik naik kapal terbang MAS... ha!!! walaupun ramai dok kata macam-macam kat MAS, aku tetap setia dengan MAS. Dah sejak kecik dok tengok MAS lalu atas bumbung rumah nun... mau tak sayang jatuh chenta ngan MAS kan...



Balik pagi Khamis flight MH1202 pukul 7.15 minit... Sangatlah ramai manusia kat aiport pagi tu. Yang nak balik bercuti ada, yang nak pergi umrah ada, yang nak pergi holiday pun ada... Bestnya tengok diaorang pergi holiday oversea naik MAS.. hehehe... Insya Allah suatu hari nanti.. Amin !!!! Ok, selamat touched down kat airport Kepala Batas, Aloq Staq lebih kurang pukul 8.15 pagi.. Masa touched down tu, kami passengers MH1202 bersepakat mengatakan pilot hari tu orang Aloq Staq. Nak tahu sebab apa??? Masa buat announcement flight dia tak sebut Alor Setar tapi dia sebut Aloq Staq.. accent dia pun fluent bukan paksaan...hehehe.. Kemudian masa landing plane tu dia landed drastically.. Ni memang terkezut pankreas aku. Sepanjang sejarah aku naik MAS ini lah 1st time landing hampeh.. Selalunya landing macam ni aku rasa kalau naik kapal terbang merah tu jer...hehehehe. Tapi Alhamdulillah selamat semua... Pilot nya over excited dah sampai kampung.. ahaksss

Selalu minta dok tepi tingkap tapi dah occupied.. jadi dapat seat lorong.... huhuhuhu
Keluar jer dari arrival hall mestilah cari mak n abah kan.. Cium tangan kiss kiss pipi then let's go makan roti dol kat tempat favorite, RESTORAN MI KAMAL Anak Bukit... restoran ni kat sebelah istana anak bukit nun.. memang sangat sedap roti dol dia. Mee goreng dia pun superb... Confirm makan sekali nak lagi :-)

Roti dol restoran mi kamal yang menjadi igauan
Pastu on the way balik rumah dah cakap siap-siap kat abah, malam esok kita makan nasi kandaq royale pula tau abah.. Abah pun iyalah... Pendek kata misi balik kampung time ni jalan-jalan cari makan...hehhee... Kedai NASI KANDAR ROYALE ni kat pantai johor... tersangatlah sedap nasi kandaq dia sampai setiap malam pun tersangatlah ramai orang yang beratur. Pendek kata, puas hati !!!!!

Nasi kandaq royale.. sekali makan mesti nak lagi. Ni harga dia RM9.00
Ok.. Ahad malam balik KL dah...sobs sobs.. tak puas dok rumah..huhuhu... Flight MH1253 berlepas jam 9.45 dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim dan selamat sampai di KLIA kira-kira jam 10.40 malam... Then terus pergi naik ERL balik rumah..

Dapat seat lorong lagi.. tapi dapat selimut sehelai sebab tanda-tanda demam dah ada...
Esoknya bangun pagi demam, so dapat mc 2 hari lagi..huhuhu....

Sekian travel KL - AS :-)

Terima kasih kepada yang sudi melayan :-)

2 comments:

  1. seronoknya blik kg..betul tu kalau balik kg seminggu pun rasa cepat je masa berlalu rasa x cukup kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis JM... xpuas rasa kalau cuti pendek2 balik kg..huhu

      Delete

Haipppp... nak tulis apa tu????? Hehe.. komenlah jangan tak komen!!! Jangan malu-malu ok ^_^